طرز تهیه رب انار شمال
آنچه در این مقاله می خوانید...
روش تهیه رب انار ترش شمال
رب انار تهیه شده از انارهای شمال، لذیذترین نوع رب انار برای طبخ غذا است. طرز تهیه رب انار شمالی به این صورت است؛ که تنها ماده ی تشکیل دهنده آن آب انار ترش است.
رب انار ترشی که در شمال کشورمان برای درست کردن فسنجان ترش شمال و دیگر غذاهای محلی به کار می رود؛ خوش طعم ترین و بهترین نوع رب انار است.
رب انار ترش، با غلظت مناسب، چاشنی بی نظیری است؛ که به مدت طولانی قابل نگهداری است. علاوه بر انارهایی که در باغات انار کشت می شوند؛ نوعی انار وحشی در جنگل های میانکاله ی استان مازندران وجود دارد؛ که به صورت کاملاً طبیعی و خودرو رشد می کند. ترشی بیش از اندازه ی این انار، آن را مختص تهیه ی رب انار ترش کرده است. ارگانیک بودن، یکی دیگر از مزایای این میوه ی خودرو است.
روش تهیه رب انار ترش شمال
• گام اول: شستشو و دانه گیری انار• گام دوم: دانه های انار ترش را در دیگ ریخته و به همراه مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم.
• گام سوم: پس از پخته شدن دانه های انار، محتویات دیگ را داخل آبکش می ریزیم. البته زیر آبکش ظرفی قرار می دهیم؛ تا آب داخل آن بریزد و فقط دانه های انار در آبکش باقی بمانند.
• گام چهارم: در این مرحله با گوشت کوب یا ملاقه ای بزرگ روی دانه های انار می زنیم؛ تا آب باقی مانده ی آنها خارج شود. می توانیم دانه ها را دوباره روی حرارت قرار داده و یک بار دیگر این کار را انجام دهیم. این روش در ترش شدن رب انار شمالی تاثیر دارد.
• گام پنجم: آب انار ترش به دست آمده را روی حرارت قرار می دهیم؛ تا غلیظ شود. وقتی شروع به از دست دادن آب کرد؛ آن را مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد. پس از سرد شدن، بهتر است؛ رب انار را در ظروف شیشه ای دربسته نگهداری کرد.